Kinn

Øya Kinn er kjent for det spesielle fjellet og seilingsmerket Kinnaklova og den flotte middelalderkirken Kinnakyrkja. I tillegg til at den er veldig grønn. Kinnkyrkja ligger ytterst i kystleden som også var pilegrimsvei på veien til Selja og Nidaros.


Kinnakyrkja
er bygget i stein, trolig en gang på 1100-tallet. Det er den eldste og eneste i sitt slag i Sunnfjord, og et av de flotteste mellomalder-monument på Vestlandet. Dette var hovedkirken i Kinn prestegjeld fram til 1882, da det ble bygget ny kirke i den nye byen Florø.

I vår tid er Kinnakyrkja en stas- og en sommerkirke. En historisk samlingsplass, særlig under det årlige Kinnaspelet.  Kirken er åpen sommerstid.

 

DSC04770

Herlige røtter

Kinn Galleri

Kinn Galleri

Den permanente utstillingen inneholder oljemaleri og akvareller av kunstmaler Harald Seim (1882-1975) Kunstmaleren  Harald Seim  Faren hans Nils Larsson Seim kjøpte Kinn-øya i 1896 av Hans Christian Lass og flyttet til Kinn med kona Kari og de tre yngste sønnene Magnus, Harald og Einar.

Områda rundt Kinn var det sentrale sildefeltet i Norge i store deler av 1800-tallet. På det meste bodde det rundt 15 000 mennesker,  her og på omkringliggende øyer i sildesesongen. I dag er det bare noen få fastboende på Kinn.

Fjordkysten 

Kystpilegrimsleia

AiSpot