Om meg

Mitt navn er Inger Anne Vik, jeg bor i Oslo sammen med Helge Otto. Utdannet fra BI med en bachelor i internasjonal markedsføring og ledelse. Fartstid fra Osram og Siemens med fokus på lys og teknologi.  Spesielt opptatt av reiseliv og kultur. Ivrer for at Norge skal øke sin reiselivs eksport. Kunnskap om det genuine og unike vi har å by på av norsk kultur og natur er mitt hjerte nær. Norge har mange skatter vi bør bli bedre kjent med.  Er initiativtager til Kunstweekend på Geilo som ble arrangert for første gang i 2017, sammen med KUNSTforum.

img_8308-2.jpg

Bedre tilrettelagt teknologi kan være ett grep. Og fra februar 2017 har jeg arbeidet sammen med gründerne i AiSpot.

AiSpot utvikler en intelligent plattform for turisme og handel. Den skal hjelpe virksomheter med å kommunisere personlig med mobiler og den gir virksomheten økt innsikt.  En digital intelligent reiseguide.  Selskapet er etablert i Pier X Venture Hub sine nye lokaler på Aker Brygge. Jeg stortrives. AiSpot står for artificial intelligence on the spot.

Pier X Venture Hub

Er generelt opptatt av verdiskaping og har stor interesse for Styrearbeid. I dag er jeg leder i StyreAkademiet i Buskerud. Styredagen arrangerer vi siste fredag i januar.

Vi har to barn, Otto på 25 bor i Berlin. Han studerer økonomi og bærekraft. Johan har vært i Berlin et par år å spilt håndball og blant annet lært seg tysk. Han studerer matematikk på NTNU i Trondheim.

To bonus barn er etablert i Oslo. Jakob og Eva representerer neste ledd.

Kunnskap om personligheter som Edvard Munch fascinerer. Spesielt fordi dette er blant Norges fremste kultur merkevare, synes jeg det er interessant å forstå mer av hans liv og virke. At Oslo får et splitter nytt Munchmuseum i 2020 blir fantastisk. Edvard Munch fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Tyskland. Det begynte i Berlin. Dette bilde er blant mine favoritter.

View this post on Instagram

#munch

A post shared by Inger Anne Vik (@ingerannevik) on

Sam Eyde er en annen historisk spennende personlighet. Han ble byggingeniør i Berlin og startet sitt første konsulent selskap i Hamburg.

Jeg har alltid vært begeistret for ingeniører. Sam Eyde skapte Rjukan til en av Norges mest moderne byer. Da han ville utnytte fallet i Rjukanfossen og skape industri, bodde det 50 mennesker i Vestfjorddalen. Han ville gjøre noe stort for å få folk til å flytte dit, trives og yte. Han ville bygge en by som var forut for sin tid. Byen har fått UNESCOS verdensarvstatus i 2015 sammen med Notodden og Vinje.

Opptatt av #kultur og #reiseliv med fokus på #sosialkommunikasjon. Ivrer for samarbeid. #DiggerNorge